Perfil - José Martinez Tormo, gestor cultural

Vaya al Contenido
José Martínez Tormo (València, 1980)

Gestor cultural. Llicenciat en Història, i màster en Gestió Cultural, he estat vinculat a la gestió de programes culturals des de l'any 1998, primer en l'àmbit associatiu relacionat amb el patrimoni cultural i, posteriorment, adquirint major professionalitat en diversos àmbits. Soc també expert universitari en governança local i diploma d'especialista en cultura, lectura i literatura per a xiquets i joves, així com especialista en treball de camp etnogràfic i Guia oficial de Turisme acreditat per la Generalitat  Valenciana.

Al llarg de la meua trajectòria professional, a més de l'àmbit empresarial, he participat en diferents projectes liderats per l'administració pública relacionats directament amb la gestió, la formació, i la investigació de recursos culturals.

La meua activitat en l'àmbit de la gestió cultural ha estat complementada amb una formació i pràctica incipient en la investigació vinculada al sector  cultural, gràcies a la qual he participat en diferents publicacions relacionades amb la política cultural i la implicació entre cultura i territori.

Igualment, la meua activitat com a gestor cultural s'ha vist ampliada a l'àmbit de la cultura i la festa popular, especialment les Falles de València, oferint una perspectiva professional a la gestió i investigació sobre el fenomen festiu. Des de 2004 participe activament en l'Associació d'Estudis Fallers (AdEF) i són nombroses les activitats i publicacions desenvolupades en este àmbit, destacant especialment l'assessorament i redacció de la candidatura de la festa de les Falles a la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO.

Membre de Gestió Cultural. Associació Valenciana de Professionals de la Cultura he participat amb ponències i intervencions en diversos programes formatius en gestió cultural en l'àmbit universitari i no universitari, sent conscient de la importància de la transferència de coneixements i de la formació per al desenvolupament de la professió.

En la meua trajectòria professional he treballat amb:
José Martínez Tormo, gestor cultural.
Regreso al contenido