Perfil professional - José Martinez Tormo, gestor cultural

Vaya al Contenido

Menu Principal:

Perfil professional

José Martínez Tormo (València, 1980)

Gestor cultural. Llicenciat en Història, i màster en Gestió Cultural, ha  estat vinculat a la gestió de programes culturals des de l'any 1998,  primer en l'àmbit associatiu relacionat amb el patrimoni cultural i,  posteriorment, adquirint major professionalitat en diversos àmbits. És  també especialista en Community Manager per AERCO, monitor  sociocultural, especialista en Treball de Camp Etnogràfic per la  Universitat de València i Guia oficial de Turisme acreditat per la  Generalitat Valenciana.

Al llarg de la seua trajectòria professional ha participat en diferents  projectes liderats per l'administració pública relacionats directament  amb la gestió, la formació, i la investigació de recursos culturals.

La seua activitat en l'àmbit de la gestió cultural ha estat  complementada amb una formació i pràctica incipient en la recerca  vinculada al sector cultural, gràcies a la qual ha participat en  diferents publicacions relacionades amb la política cultural i la  implicació entre cultura i territori, especialment la  monografia Cultura. Estrategia para el desarrollo local (AECID,  2007) juntament amb altres autors.

Igualment, la seua activitat com a gestor cultural s'ha vist ampliada a  l'àmbit de la cultura i la festa popular, especialment les Falles de  València, oferint una perspectiva professional a la gestió i recerca  sobre el fenomen festiu. Des de 2004 participa activament en l'Associació d'Estudis Fallers (AdEF) i són nombroses les activitats i  publicacions desenvolupades en aquest àmbit, destacant especialment  l'assessorament i redacció de la candidatura de la festa de les Falles a  la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO i la  coordinació general de la Junta Central Fallera.

Membre de l'Associació de Gestors i Gestores Culturals del País Valencià  (AGCPV) ha participat amb ponències i intervencions en diversos  programes formatius en gestió cultural en l'àmbit universitari.

És autor de diversos blogs i de més d'una dotzena d'articles d'opinió  sobre gestió, patrimoni i política cultural en la premsa escrita.
José Martínez Tormo
Gestor cultural
València (ES)

Regreso al contenido | Regreso al menu principal